Pigsborg Marine ApS i Kolding

 

Exturn bovpropel giver dig fuld tryghed ved havnemanøvre


Exturn EX bovpropel og hækthruster gør selv de vanskelige havnemanøvre legende lette


De senere år er lystbådene blevet større og større. Sejlerene bliver ældre og ældre og havnene får mindre plads. Derfor er det vigtig, at man kan håndtere sin båd sikkert og trygt i havn.
Hvem ønsker at sejle med en skipper, der ikke sikkert og betryggende kan manøvre sin båd ind på plads? Det er nok alligevel de færreste. Den mest pressede situation under sejlads er, når båden skal ligges til. Det giver ofte skænderi ombord og stor utryghed, hvilket er medvirkende til at lysten til, at sejle bliver mindre.


      

Manøvrer sidelæns


I takt med at bådene er blevet større, er efterspørgslen for Exturn EX hæk thruster stærkt stigende. Flere og flere ønsker at opnå maximal kontrol over båden. I mange henseender er det rigtig rart at have styr på bagenden, for at undgå farlige situationer. Et enkelt tryk på betjeningspanelet og båden flytter sig som man vil have det. Tidligere holdt man fra og træk båden ind manuelt. Med en Exturn EX hæk thruster har man fuld kontrol over båden med et enkelt tryk.
 

Teknik


Pigsborg Marines side power Exturn EX bovpropel og thrustere kan nemt monteres på de fleste både. Det gøres meget simpel ved at bolte den på bunden - uden besværligt støbe arbejde. Monter strøm og træk kabel til styrestanden. Du er klar med din thruster til nemmere havnemanøvrer. Nemmere kan det ikke blive. Fordi thrusteren monteres udvendigt kan den komme helt frem i boven eller hækken. Det gør, at den ikke behøver at være så kraftig som en traditionel thruster.
Mange både har ikke plads til at have en tunnel agter. Her er Exturn meget velegnet, da den monters under bunden eller på agterspejlet.
Mange både er ofte leveret med konkurrerende bovpropel. De fleste kunder ønsker kun ét betjeningspanel, der matcher den, man har til bovpropel. Derfor har Pigsborg Marine en løsning til at koble de fleste anerkendte mærker sammen.
Den lille Exturn EX Compact C model er meget velegnet til at montere på agterspejlet, da den er meget kort og monteres udvendigt. Det gør, at den bliver kølet af vandet og kan køre længere tid end de fleste andre typer thrustere på markedet. Har du en planende både skal Side Power Exturn EX bovpropel monteres på det stykke i stævnen, hvor bovpropellen trækkes ud af vandet, når båden begynder at plane - ellers vil vandmodstanden blive unødig stor.
For at holde vandmodstanden nede bliver de fleste modeller leveret i samme hus. Derfor er nogen modeller i 12 volt, mens andre er i 24 volt. De fleste sejlere vil sikkert sige, at de ikke har 24 volt ombord. Men i dag laver vi det nemt med 2 batterier plus en der lader. Den lader fra 12 volt til 24 volt og er aktiv når motoren er i gang, eller der er landstrøm tilsluttet.


Europæisk kvalitet
 

Det Østrigske firma Sleipner-Marinno fremstiller Side Power Exturn EX thrustere. Huset laves i søvandsbestandigt aluminium, som gør, at den skal behandles som et Z- eller sejldrev. Det er de fleste bekendt med. Det ofte stillede spørgsmål omkring Side Power Exturn EX bovpropel er: Giver den ikke for stor vandmodstand? Svaret er NEJ, ikke hvis den er monteret korrekt. Vandmodstanden er minimeret ved at konstruere thrusteren meget strømlinet for at minimere vandmodstanden. Der er yderligere optimeret med et gummimonteringskit, som får Exturnen til at ligge helt tæt til bunden. Det betyder, at modstanden er som et sejldrev, hvilket er meget minimalt.


Modeller

Side Power EX thursterne fås i mange forskellige varianter. Om det f.eks. er en bovpropel til en lille båd eller bovpropel til større yachts finder vi altid en bovpropel der matcher dit behov.
Se hvilke varianter af Side Power Exturn EX bovpropel og hækthruster der i programmet - Klik her


Vi giver gode råd og vejleder


Gratis overslag laves ganske uforpligtende af Pigsborg Marine. Kontakt os på tlf. 70 26 89 89 eller skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre om løsningen, der passer til din båd.