Pigsborg Marine ApS i Kolding

Sådan minimerer du tæring

Pigsborg Marine ApS anbefaler, at du monterer en flexkobling mellem motor og skrueaksel.

Hvorfor?

Der er to grunde. For det første mindsker du vibrationerne i båden, hvilket giver mere komfort.

For det andet isolerer du motoren fra havvandet. På den måde fra isolerer du skrueakslen og mindsker tæring, galvanisktæring og galvanisk korrosion når båden er tilsluttet landstrøm.

Hvad er problemet med landstrøm?

Ligger du med landstrøm på, er der jordleder i dit 3 benet stik. Er jordforbindelse ikke helt i orden på land eller på nabobåden, kan det skabe tæring hele vejen rundt - også på din båd! Jord kommer ind i båden via landstikket og fordeler sig ned på varmtvandsbeholderen, ud i det varmevand, over i kølevandet fra motoren, videre til motoren og ud i vandet via skrueakslen.

Derfor anbefaler Pigsborg Marine ApS, at du monterer en isoleret flexkobling for at stoppe jordforbindelsen ud til vandet via skrueakslen.

Naturligvis har man forbindelse til havvand via kølvandsslangen, men her har søvandsfilteret mulighed for at bryde vandet.

En flexkobling til Harmony Yachts sejlbåd med Volvo Penta D1 40 motor koster ca. kr. 1 .250,-
Vi kan levere til Volvo Penta, Yanmar, Sole, Nani, Vetus, Bladet, Vira, Lister, ZF - Hurth drive gear, Twin disc, Bukh, Borg Warner, Newage prm, Tmp, Technodrive, Kanzaki. Forhør vedr. andre marine gear og motortyper.

Så let monter er du Flexkobling

Montering forgår nemt ved, at man afmonterer skrueakslen, skubber akslen lidt bagud og kontrollerer at propellen ikke rører ved skroget. Der er 4 bolte, som man løsner og bagefter samler Flekskoblingen og gearkassen med 2 x 4 bolte. Anbefalet tilspænding er ved M10 bolte - 47 Nm.

Producenten Flex-o-fold mener, at deres foldepropeller ikke behøver at være monteret med tærezink, da de mener, at zink er med til at tiltrække begroning på propellen.

 

Flexkobling på skrueaksel mindsker vibrationer fra motoren